Terugblik schooljaar

Terugblik schooljaar 2017/2018

Het afgelopen schooljaar was een jaar om nooit meer te vergeten!

De start met zeven groepen verdeeld over twee gebouwen aan de Van Rijnweg. Administratie, zorg en directie op het ontwikkelplein en de voorbereiding op de verhuizing  naar de nieuwbouw. Spannend voor een ieder, maar ook druk en intensief.


Nieuwbouw

Na de kerstviering aan de Van Rijnweg is er door het team hard gewerkt om de nieuwbouw startklaar te maken voor het tweede gedeelte van het schooljaar. Vooral de groepen 3 t/m 8 waren enorm blij dat ze gebruik konden maken van het leerplein.

Helaas kon het kinderdagverblijf nog niet direct mee verhuizen, maar in februari 2018 was het dan ook voor hun zover zitten we vanaf maart 2018 samen onder één dak.

Nu we een paar maanden in de nieuwbouw zijn gehuisvest merk je dat iedereen al aardig gewend is. Net als het betrekken van een nieuwe woning duurt het even voordat alles een beetje “eigen” is. Iedereen gaat hier op zijn eigen wijze mee om en bij de één duurt het wat langer dan bij de ander, maar inmiddels zijn we allemaal wel gewend.


Veiligheid rondom het gebouw

Ondanks dat er nog een aantal werkzaamheden hebben plaatsgevonden en nog plaats gaan vinden in en rondom het gebouw, zal na de zomervakantie de MR/OC samen met u als ouders met de gemeente Rijswijk in gesprek gaan met betrekking tot de veiligheid rondom het gebouw.


Positieve resultaten

De afgelopen toetsperiode laten positieve resultaten zien bij de kinderen en zien we vooruitgang in ieders ontwikkeling. Het is goed om te zien dat de vervolgstappen in het gepersonaliseerd leren ook resultaten opleveren. Ook zien we de kinderen dagelijks genieten en wordt er naast hard werken en overleggen ook veel gelachen. De gesprekken met u over de ontwikkeling van uw kind(eren) naar aanleiding van de KIJK!-lijnen en het rapport (komend schooljaar werken we verder aan Mijn Rapportfolio) ervaren we als zeer waardevol.


Personeel

Niet alleen de verhuizing naar de nieuwbouw was een intensief traject, maar ook het vinden van leerkrachten in beide groepen 3/4 rond de kerst was niet eenvoudig. Gelukkig is het gelukt om voor beide groepen leerkrachten te vinden zodat de kinderen van onderwijs konden worden voorzien. Met name voor de kinderen van deze twee groepen was het niet altijd gemakkelijk. Afscheid nemen van je juf voor 1 december of voor de kerst en starten in een nieuw gebouw met nieuwe leerkrachten is niet altijd even makkelijk geweest. Ik vind het dan ook erg knap en ben trots op deze kanjers dat ze hier zo goed mee om zijn gegaan. Uiteraard is dat ook een verdienste van de leerkrachten en u als ouders.
 

Naast bovenstaande wisselingen hadden we ook te maken met leerkrachten die moeder werden en een gedeelte van het schooljaar niet beschikbaar waren. Ook deze wisselingen hebben we met elkaar (team, kinderen en ouders) goed opgevangen en de nieuwe collega’s onderdeel laten uitmaken van ons team.

Naast uitbreiding van de groepen binnen het onderwijs is er ook een vijfde groep gestart binnen het kinderdagverblijf. Ook hier hebben we nieuwe collega’s mogen begroeten en zijn er veel nieuwe kinderen gestart op BuitenRijck.

Een kindcentrum in opbouw waarin het onderwijsgedeelte de komende jaren doorgroeit naar ruim 350 kinderen vraagt veel van iedereen. Volgende week nemen we afscheid van Juf Irene en juf Brigitte die om persoonlijke redenen afscheid van ons nemen en niet omdat ze het niet naar hun zin hebben of BuitenRijck geen fijne plek vinden om te werken. Juf Merit werkt voor een uitzendbureau en heeft de komende jaren nog verplichtingen aan het uitzendbureau. Wij danken haar voor alles en wie weet zien we haar in de toekomst nog terug op BuitenRijck. Ze heeft het in ieder geval erg naar haar zin gehad.

In augustus 2018 starten juf Eline, juf Saskia, juf Claudia, juf Marjolijn, juf Larissa en meester Jurriaan bij ons. We wensen ze allemaal een fijne tijd en een fijne samenwerking met u als ouders. Juf José is in december 2018 uitgerekend en zal in november met verlof gaan. Na haar verlof zal ze drie dagen per week weer aan de slag gaan op BuitenRijck.


Komend schooljaar

In de midden- en bovenbouw gaan we verder met het gebruik van Snappet, het groepsdoorbrekend werken en de inhoudelijke kindgesprekken worden komend schooljaar verder uitgebreid.

We sluiten het schooljaar 2017/2018 af, maar kijken ook alvast vooruit naar het nieuwe schooljaar waar we samen met u ons andermaal gaan inzetten voor uw kind(eren).

Voordat het zover is vieren we nog het zomerfeest met elkaar en gaan dan genieten van een welverdiende vakantie. Op vrijdag 24 augustus tussen 14.00 -15.00 uur ontmoeten we elkaar vervolgens weer tijdens de inloopmiddag!


Ik dank u voor de prettige samenwerking van het afgelopen schooljaar en wens iedereen alvast een fijne zomervakantie. Voor de kinderen die een gedeelte van de zomervakantie op BuitenRijck verblijven is er een fijn en uitdagend programma met veel buitenactiviteiten voorbereid.

Een zonnige groet,

André Lourens