Buitenschoolse opvang

Als kinderen vier jaar worden, vervolgen ze hun reis binnen het kindcentrum niet alleen op de basisschool, maar ook op de voor- en buitenschoolse opvang. Voor de voorschoolse opvang is het reisdoel het ontwikkelplein. Voor de buitenschoolse opvang is dit hetzelfde ontwikkelplein of een van de (speel-)lokalen. De kinderen vervolgen hun reis op het leerplein op de 1e etage. Als kinderen acht jaar zijn, reizen de kinderen door naar het BuitenHuis, onze locatie aan de Van Rijnweg. Overal geven we de kinderen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen, zowel in de zelfstandigheid als in de zelfredzaamheid.

Activiteiten

We zorgen voor een activiteitenaanbod dat kinderen stimuleert in het ontdekken van de wereld en hun eigen talenten. Kinderen kiezen voor een activiteit en leren zo om zelf keuzes te maken. Daarnaast mogen ze meedenken en helpen met de organisatie van de activiteiten. Dit zijn uitdagende en afwisselende activiteiten, dicht bij de belevingswereld van de kinderen. We maken gebruik van de ontwikkel- en leerpleinen, het speellokaal, het atelier (vanaf 01-08-2024), de gymzaal en de diverse buitenruimtes van BuitenRijck. In het activiteitenprogramma is er ruimte voor sport, spel en creativiteit.

 

 

Op schoolvrije dagen en in de schoolvakanties is de BSO de hele dag open. In de schoolvakanties is er een extra leuk vakantieprogramma. Het programma bestaat uit een mix van activiteiten op locatie, workshops door externen en leuke uitstapjes.

 

 

Een reis vol mogelijkheden

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang is vanaf 7.30 uur op het ontwikkelplein. Hier kunnen de kinderen rustig spelen of een spelletje doen. Ze kunnen ook een boterham eten en wat drinken.

 

Ons BuitenHuis

De 8+ BSO

Kinderen vanaf acht jaar gaan naar het BuitenHuis, een uitdagende locatie aan de Van Rijnweg. Dit is op loopafstand van het hoofdgebouw. Op het BuitenHuis is de ruimte helemaal ingericht voor de oudste kinderen van de BSO. De nadruk ligt hier meer op zelfstandig spelen en activiteiten doen. Op het planbord kunnen de kinderen dagelijks zien wat het activiteitenaanbod is. Ons aanbod is afgestemd op de interesse en leeftijd van de kinderen. De kinderen denken mee over de activiteiten, bijvoorbeeld door de ideeënbus. Op het BuitenHuis willen we de zelfstandigheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van de kinderen te vergroten.

 

BSO pakketten

 

U kunt kiezen uit verschillende pakketten:

  • BSO Totaal: 52 weken met maximaal opvangtegoed voor schoolvakanties, schoolvrije dagen of na schooltijd
  • BSO Plus: 46 weken met opvangtegoed voor schoolvakanties en schoolvrije dagen
  • BSO Basis: 40 weken op schooldagen na schooltijd
  • Voorschoolse opvang: 40 weken op schooldagen voor schooltijd.

U zet het opvangtegoed zelf in op de vakantie- en/of schoolvrije dagen dat u het nodig heeft. Uiteraard afhankelijk van of er plaats is en binnen de wet- en regelgeving. U vraagt deze dagen uiterlijke twee weken van tevoren aan in de OuderApp.